az Arany-sziv Egészségközpont munkatársai 

Masszázs, masszázsterápia

Az Arany-SZÍV Egészségközpont szolgáltatásai

 

Sok elnevezést használunk a masszázsra, megkülönböztetve a különböző változatokat: gyógymasszázs, orvosi masszázs, svéd masszázs, frissítő masszázs, sport masszázs, kínai masszázs, thai masszázs, stb.

A masszázs a természetgyógyászat egyik alappillére. A gyógyítási folyamat nélküle nem nevezhető teljesnek. Alkalmas a betegségek megelőzésére és gyógyítására, az egészség megőrzésére.

A masszázs gyógyhatása majdnem mindenre kiterjed, káros mellékhatásai, komplikációi pedig gyakorlatilag nincsenek. Lazítja az izmokat, javítja a vér- és nyirok-keringést. Működésbe hozza a tartalék hajszálereket, melyeken keresztül több vér és oxigén jut a belső szervekbe. Hatására felgyorsul a különféle lerakódások felszívódása, csökken a lerakódott zsír mennyisége. Megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások. Gyorsul a nyirokkeringés, és az anyagcsere, változik a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés történik. Masszázs után növekszik az izomzat teljesítőképessége, az utána végzett izommunka gyorsabbá és kitartóbbá válik.

A masszázs csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. A páciens rögtön a masszázs után érzi a fizikai és lelki feszültség enyhülését, javul a munkaképessége és általános közérzete.

Rohanó életmódunk, a növekvő stressz, az egyre jobban jellemző bizonytalanság, a mozgásszegény életmód, a helytelen testtartás, sok esetben az egyoldalú fizikai megterhelés, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy izmaink aszimmetrikussá-túlfeszítetté váljanak.

Egészségközpontunkban jelenleg

Shiatsu - Tradicionális keleti egészségmegőrző masszázs működik

 

Kunfalvi Balázs – Shiatsu masszőr

Milyen esetekben javasoljuk?

shiatsu a hagyományos keleti gyógyászat tudására és tapasztalataira épülő alternatív gyógyító eljárás.

Alapvetően az akupunkttúrás pontok és az azokat összekötő energiapályák (meridiánok) kezelése történik.

Az egészségmegőrzést, gyógyulást elősegítő változások érintéssel, nyomással illetve egyéb terápiás-és masszázstechnikák alkalmazásával valósulnak meg.

A shiatsu merít a modern manuális terápia irányzataiból. Beépít elemeket az oszteopátiából, craniosacralis terápiából, izompólya kezelésből.

A masszázs során fokozódik a test vér-, nyirok-, energia-, és információ áramlása, mely serkenti a test öngyógyító mechanizmusát.

A shiatsu, mint rendszer a kezelt személy fizikai – lelki állapotához igazítva használja a különböző gyógyító és masszázs technikákat,

melyben tökéletesen ötvöződik a keleti tradíció és modern terápiás felfogás.

A shiatsu holisztikus szemléleten alapul, amely szerint nincs elválasztottság az ember testi, lelki, szellemi szintjei illetve életkörülményei között.

A masszázs során a tünetek enyhítése mellett nagy hangsúlyt kap a tényleges okok feltárása, és azok feloldása.

 Kifejezetten hatékony:

 

  • Hát-, váll-, derék-, nyaki fájdalmak
  • Ízületi panaszok
  • Migrén, feszültség, szorongás
  • Testi, lelki fáradtság, kimerültség esetén.

 Alkalmas

 

  • Keringés javításra
  • Immunrendszer erősítésre
  • Stressz oldásra

 

A kezelés vékony, kényelmes ruhában történik.

 

Itt kattintva heti órarendünkhöz jut.

 

Vegye kezébe egészségét !

ARANY-SZÍV-vel, Önért!

 

Rendszeres foglalkozások, heti beosztás:

Arany-SZÍV a facebookon:

Néhány kép:

szív- és érrendszeri betegségek vizsgálata   talpreflexológus képzés, tanfolyam   egészségmegőrző előadások, gyógytermékismertető