az Arany-sziv Egészségközpont munkatársai 

Dr. Szigeti Éva

belgyógyász-kardiológus főorvos
a Belvárosi és Dél-budai Infarctus Alapítvány elnöke
az Arany-SZÍV Egészségközpont vezetője
a Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálat főorvosa


Dr. Szigeti Éva belgyógyász-kardiológus főorvos


Csaknem 3 évtizede éve vagyok ORVOS, de úgy érzem már 11 éves korom óta „természetgyógyász”...

Mélybe vésett emlékek határozták meg hivatásom, az egyetemi évek, majd 20 éves kórházi pályafutásom minden rezdülését. Ezek:

- egy hosszantartó súlyos gyermekkori betegség,
- egy holisztikus szemléletű, óriási tárgyi tudással rendelkező igazi háziorvos-barát mély lelkiismerete és gyógyítása,
- a vidéki nagyszülőkkel ölelt, szerető, békés, zöld környezet.

Mindezek vezettek rá a természeti erők és a lélek erejének döntő fontosságára, lényegére.

Soha nem szerettem volna „csak” célirányos-céltudatos-magasszintű-tudományos szaktekintélyű orvossá válni.

Mivel leginkább a CARDIOLOGIA vonzott, a belgyógyászatot követően, ebből is szakvizsgáztam, ám egy beteg ellátása során sem tudtam kikapcsolni HOLISZTIKUS LÁTÁSMÓDOMAT, sem a diagnosztikában, sem a terápia felépítésében.

Legnagyobb örömöm a betegek EGÉSZSÉGNEVELŐ tevékenységében, legnagyobb sikerélményeim a REHABILITÁCIÓ sokak által hálátlannak, unalmasnak ítélt útvesztőiben leltem.

Egyre inkább csak a LELKI és TESTI GYÓGYÍTÁS együttes erejében hittem.

20 éve végzett KÖZHASZNÚ egyesületi, majd alapítványi munka tapasztalata adta az elhatározás alapját, hogy sok száz betegünk kérésére önálló PRIMER és SECUNDER PREVENCIÓS centrumot hozzunk létre.

Sokat dédelgetett álmunk 2007 őszén valósult meg, elsősorban az Budapest V. kerületi Belváros-Lipótváros Önkormányzat nagylelkű támogatása nyomán.

Eleinte a Szent Imre Kórház vonzáskörzetében működött az Alapítványunk. 20 évet ebben a kórházban dolgoztam remek kollektívákban, neves szakemberek mellett. 8 évig vezetőként dolgoztam a Budapest V. ker. BELVÁROS- LIPÓTVÁROS EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT (BLESZ) Kardiológiai Osztályán. Később növekvő alapítványi terheim miatt másodfőorvosként folytattam. A vezetői funkció béklyója alól felszabadulva több szabadidővel és talán még nagyobb lelkesedéssel folytatom régi és új betegeim gyógyításását.

A többszörösen ellenőrzött, adminisztrációkkal túlterhelt, precíz gépekkel felszerelt, időigényes objektív mérések szinte kiszorították a szubjektív elemeket a „korszerű” hivatalos intézményi gyógyításból. Ennek felismerése számomra egyre nagyobb frusztrációt jelentett.

Nap mint nap találkoztam betegeim kétségbeesett pillantásával, ami azt jelezte: „BESZÉLJÜK MEG, KÉRDEZNI SZERETNÉK, KÉTELYEIM VANNAK”. Ám semmi ilyen egyszerű EMBERI megnyilvánulásra nincs mód, mert nincs rá idő, szól a telefon, vár a következő beteg, és hajt a pusztán mennyiségi mutatókon alapuló TELJESÍTMÉNY KÉNYSZER.

az Arany-SZÍV Egészségközpont vezetője: Dr. Szigeti Éva belgyógyász-kardiológus főorvos

E dominálóan pszichés gyökerű hiányosságok pótlására, a fontos objektív orvosi eredmények szubjektív „vetítésére”, személyiség- szűrőnkön történő átvezetésére „SZERETNÉNK KEZET NYÚJTANI” betegeinknek és az egészségtudatos szemléletű, ma még egészséges, megelőzés-hívő rétegeknek - Arany-SZÍV Egészségközpontunkban. Előadásainkkal, klubfoglalkozásainkkal, egyéni tanácsadásokkal, mozgásformákkal, természetgyógyászati és orvosi módszerekkel karöltve szeretnénk felvenni a harcot a szív és érrendszeri betegségekkel szemben.

A lelkes közreműködő munkatársaimmal és nagylelkű szponzoraink segítségével létrehozott egészségközpontot alapítványunk „ÉKKÖVÉNEK”, saját pályafutásom „életművének” tekintem, ezért kérem, bocsássák meg a kissé magasztos elnevezést: ARANY- SZÍV EGÉSZSÉGKÖZPONT, és a kissé patetikus befejezést.

Kívánom mindannyiuknak,
jöjjenek hozzánk akár „rossz szívvel”,
térjenek haza mindig „JÓ SZÍVVEL”...

Amit kínálunk, tesszük mindezt „ARANY-SZÍVVEL”...

Vegye kezébe egészségét !

ARANY-SZÍV-vel, Önért!

 

Rendszeres foglalkozások, heti beosztás:

Arany-SZÍV a facebookon:

Néhány kép:

szív- és érrendszeri betegségek vizsgálata   talpreflexológus képzés, tanfolyam   egészségmegőrző előadások, gyógytermékismertető